Tips

Een Activity Tracker of sporthorloge kopen?

activity tracker of sporthorloge kopen

activity tracker of sporthorloge kopenTwijfel je of je een Activity Tracker of sporthorloge moet kopen? Bepaal dan eerst voor jezelf wat je precies met dit apparaat wil doen.
Wil je een apparaat aanschaffen dat je een duidelijk beeld geeft van jouw levensstijl, zodat je jouw levensstijl wat sportiever, actiever en gezonder kunt maken?

Dan koop je een Activity Tracker. Dit apparaat laat je zien hoeveel stappen je per dag zet, maar ook hoeveel traptreden je per dag loopt en of je goed slaapt. Tijdens het sporten is het apparaat iets minder nauwkeurig, maar het geeft je wel een beeld van de totale beweging die je op een dag hebt.

Wil je een apparaat kopen dat jou een duidelijk beeld geeft van jouw workouts? Zodat je nog meer uit je trainingen kunt halen? Dan kun je beter een sporthorloge aanschaffen. Een Activity Tracker laat je wel deels zien wat je precies hebt gedaan tijdens het training, maar is toch minder nauwkeurig dan een sporthorloge. Ook heeft een Activity Tracker minder functies.

Een Activity Tracker of sporthorloge kopen?

Weet je nog steeds niet of je nu een Activity Tracker moet aanschaffen of een sporthorloge moet kopen? Vergelijk verschillende apparaten dan eens met elkaar. Bepaal voor jezelf welke functies jouw tool moet hebben en zoek apparaten die deze functies hebben. Vervolgens vergelijk je deze apparaten met elkaar door te kijken naar factoren.

Bijvoorbeeld de prijs, maar ook als gebruiksvriendelijkheid, nauwkeurigheid en ga zo maar door. Als je apparaten met elkaar vergelijkt, vind je vanzelf het apparaat dat het beste aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet. Dit kan een Activity Tracker zijn, maar ook een sporthorloge.

Wanneer ga je de Activity Tracker vooral gebruiken?

Een Activity Tracker is een sportieve armband die je gebruikt om een duidelijker beeld te krijgen van je huidige levensstijl. De gadget meet niet alleen hoeveel stappen je per dag zet, maar ook hoeveel calorieën je (ongeveer) hebt verbrand, hoeveel traptreden je op hebt gelopen en hoeveel uren je hebt geslapen.

Zit jij eraan te denken aan Activity Tracker aan te schaffen, om met behulp van dit apparaat een duidelijker beeld te krijgen van je levensstijl? Dan is het wellicht goed om te weten wanneer je dit apparaat voornamelijk zal gebruiken. Hier lees je meer over in dit artikel.

Het doel van een Activity Tracker

Een Activity Tracker helpt je jouw levensstijl in kaart te brengen. Het doel van de gadget is het verbeteren van je levensstijl, bijvoorbeeld door meer te bewegen. Laat de Activity Tracker je bijvoorbeeld zien dat je te weinig stappen zet per dag, dan kun je aan de hand van deze informatie besluiten om eens vaker een blokje om te gaan. Zo helpt de gadget jou om gezonder en actiever te leven.

De functies van een Activity Trackeractivity tracker kopen

Welke functies een Activity Tracker precies heeft, verschilt per apparaat. Zo zijn er apparaten die alleen meten hoeveel stappen je zet en hoeveel traptreden je op hebt gelopen. Maar zijn er ook Activity Trackers die je laten zien hoeveel calorieën je hebt verbrand met je dagelijkse beweging en waar je dan precies gewandeld hebt (GPS-functie).

De verschillende functies van een Activity Tracker hebben één ding gemeen: een duidelijk inzicht geven in je huidige levensstijl, zodat je jouw levensstijl actiever en gezonder kunt maken.

De drie belangrijkste doelgroepen van de Activity Tracker

Er zijn vele verschillende mensen die dagelijks gebruik maken van een Activity Tracker. Deze mensen zijn over het algemeen in te delen in drie verschillende doelgroepen. Deze doelgroepen worden hieronder kort beschreven. Val jij in een van de doelgroepen van de Activity Tracker? Dan weet je dat ook jij baat kunt hebben bij het dagelijkse gebruik van dit handige apparaat.

Doelgroep #1: mensen die meer willen bewegen

Veel mensen die een Activity Tracker kopen, willen meer bewegen. Niet door iedere dag naar de sportschool te gaan, maar door gewoon eens wat meer stappen te zetten en vaker de trap te nemen, in plaats van de lift of roltrap. De Activity Tracker laat hen zien hoeveel ze nu lopen en hoeveel stappen ze hebben gezet als ze eens extra een blokje om gaan. Ook laat de gadget ze zien hoeveel extra calorieën ze hiermee verbrand hebben. Zo geeft de gadget de motivatie om nog meer te bewegen, door nog wat vaker een blokje om te gaan.

Je vind hier alle activity trackers keurig gesorteerd!

Doelgroep #2: mensen die gezonder willen leven

Andere gebruikers van de Activity Tracker willen niet alleen meer bewegen, maar willen simpelweg gezonder leven. Ze willen meer calorieën verbranden door actief bezig te zijn met beweging. Ook vinden ze het prettig om hun hartslag te kunnen meten, zodat ze kunnen zien of ze een gezonde hartslag hebben.

Niet alle Activity Trackers meten de hartslag. Maar er zijn zeker apparaten die dit wel doen. Mensen die gezonder willen leven (en niet alleen meer willen bewegen), kopen doorgaans een Activity Tracker met hartslagmeter. Voor mensen die alleen wat meer willen bewegen, is de hartslagmeter minder belangrijk.

Een Activity Tracker kan ook meten hoeveel uren je per nacht slaapt. Omdat de kwaliteit van je slaap ook bepaalt hoe gezond je bent, kun je ook deze functie gebruiken om je levensstijl te verbeteren. Zie je bijvoorbeeld op je Activity Tracker dat je vrij weinig uren slaapt per nacht, dan weet je dat je eerder naar bed moet gaan als je gezonder wil leven.

Doelgroep #3: sportievelingen

Tot slot wordt de Activity Tracker veel aangeschaft door sportievelingen die graag meer uit hun trainingen willen halen. Niet alle Activity Trackers geven een duidelijk beeld van je workout, maar de wat duurdere apparaten kunnen je zeker helpen meer uit je training te halen. Schaf je een Activity Tracker met GPS aan om te dragen tijdens het hardlopen, dan kun je bijvoorbeeld precies zien waar je gelopen hebt en welke afstand je precies gelopen hebt. De stappenteller laat je zien hoeveel stappen je gezet hebt en als er ook een snelheidsmeter op de gadget zit, kun je precies zien hoe hard je hebt gelopen en hoeveel calorieën je hiermee verbrand hebt.

Wel of geen Activity Tracker kopen?

 

Wil je meer bewegen, wil je jouw levensstijl over het algemeen wat gezonder maken of zoek je een apparaat om jouw trainingen goed in kaart te brengen, zodat je jouw workouts kunt verbeteren? Dan kun je een Activity Tracker kopen. Je kunt je Activity Tracker de hele dag door gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen het apparaat alleen te gebruiken als je een stukje gaat wandelen, als je flink wat traptreden gaat beklimmen of als je gaat sporten. Draag je jouw Activity Tracker de gehele dag, dan kan het apparaat de meest nauwkeurige en bruikbare metingen uitvoeren.

Je kunt er ook voor kiezen een sporthorloge aan te schaffen. Een sporthorloge is duurder dan een Activity Tracker, maar meet over het algemeen wel nauwkeuriger. Ook heeft een sporthorloge meer functies dan de gemiddelde Activity Tracker. Hoor je bij de laatste doelgroep van de Activity Trackers, ofwel de doelgroep met sportievelingen? Dan kun je ervoor kiezen een sporthorloge te kopen. Een Activity Tracker meet je sportieve prestaties wel, maar een sporthorloge doet dit wel iets beter. Zeker als je echt actief aan de slag wil met het verbeteren van je trainingen, kan een sporthorloge je beter ondersteunen dan een Activity Tracker. Vind je het minder belangrijk dat de metingen zeer nauwkeurig zijn, dan kun je ook gewoon een Activity Tracker kopen.

Vind hier een compleet overzicht van alle activity trackers

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email