Informatie

Het belangrijkste verschil tussen een Activity Tracker en een sporthorloge

activity tracker en sporthorloge

activity tracker en sporthorlogeWie zijn of haar sportieve prestaties wil meten, evalueren en verbeteren, kan een Activity Tracker of een sporthorloge aanschaffen. Veel mensen weten wel dat het om twee verschillende apparaten gaan, maar weten niet wat de verschillen tussen de Activity Trackers en de sporthorloges precies zijn. Wij vertellen je hier graag meer over.

Op deze pagina lees je wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de verschillende Activity Trackers en de verschillende sporthorloges op de markt. Met de informatie op deze pagina krijg je niet alleen een duidelijker beeld van beide apparaten, maar kun je ook gemakkelijker bepalen welk apparaat het beste bij jou past.

De belangrijkste verschillen tussen een Activity Tracker en een sporthorloge

Doel

Het doel van een Activity Tracker is het in kaart brengen van je levensstijl, zodat je jouw levensstijl kunt verbeteren. Het apparaat meet gedurende de gehele dag hoeveel je beweegt, maar kan ’s nachts ook meten hoe je slaapt. Met de informatie die de Activity Tracker jou aanbiedt, kun je jouw leefstijl actiever en gezonder maken.

Het doel van een sporthorloge is het in kaart brengen van jouw sportieve prestaties. Gebruik je dit sporthorloge, dan kun je precies zien wat je tijdens een training hebt gedaan. Deze informatie kun je gebruiken om je volgende training nog beter in te steken en jouw sportieve doelen op deze manier sneller en gemakkelijker te bereiken.

Design

Activity Trackers lijken niet echt op standaard horloges, maar meer op armbanden. De gemiddelde Activity Tracker is dun, heeft een eenvoudig design en is gemaakt van rubber. Sporthorloges zijn ook gemaakt van rubber, maar lijken wel meer op een horloge. Een sporthorloge valt wat meer op, de gemiddelde Activity Tracker is vooral praktisch en moet minder opvallen.

activity tracker of een sporthorlogeNauwkeurigheid

Activity Trackers zijn over het algemeen minder nauwkeurig dan sporthorloges. Je kunt een Activity Tracker dragen tijdens het sporten, maar dit is niet het primaire doel van deze armband. Een Activity Tracker meet je stappen en je slaap erg nauwkeurig, maar kan andere gegevens minder goed ophalen. Draag je een Activity Tracker tijdens het hardlopen, dan zie je doorgaans niet waar je dan precies gelopen hebt, hoeveel kilometer je hebt hardgelopen en wat je gemiddelde tempo was. Ook heeft niet iedere Activity Tracker een hartslagmeter.

Een sporthorloge heeft doorgaans wel een hartslagmeter, een goed werkende GPS tracker en andere functies om jouw sportieve prestaties te meten. Als je een apparaat aan wil schaffen om je sportieve prestaties te meten en te verbeteren, kun je dan ook beter een sporthorloge kopen. Een Activity Tracker kan wel het een en ander meten, maar doet voornamelijk algemene metingen om je een duidelijker beeld te geven van je leefstijl.

Gebruiksgemak

Activity Trackers kunnen gebruikt worden tijdens het sporten, maar zijn hier niet speciaal voor gemaakt. Dit betekent dat de apparaten over het algemeen wel gebruiksvriendelijk zijn, maar tijdens het sporten minder gebruiksvriendelijk zijn dan sporthorloges. Sporthorloges zijn namelijk wel speciaal gemaakt om tijdens het sporten te dragen en uiteraard te bedienen.

Activity Trackers hebben bijvoorbeeld een kleiner scherm dan sporthorloges. Dit maakt de apparaten lichter, maar maakt het ook lastiger om de apparaten te bedienen. Zeker als je intensief aan het sporten bent en niet wil stoppen om je Activity Tracker te bedienen, kan het wat lastig zijn om bepaalde knoppen te gebruiken. Bij sporthorloges heb je hier minder last van, simpelweg omdat deze apparaten ontwikkeld zijn om tijdens het sporten te dragen en te bedienen.

Notificaties

Je kunt notificaties ontvangen op een Activity Tracker, maar het scherm van dit apparaat is wel erg klein. Dit betekent dat je bepaalde notificaties niet goed kunt lezen, zeker niet tijdens het sporten. Omdat het scherm van een sporthorloge groter is, kun je notificaties beter lezen. Daar komt nog bij dat het gemiddelde sporthorloge meer notificaties kan ontvangen dan de gemiddelde Activity Tracker. Een Activity Tracker kan bepaalde notificaties wel tonen, maar zeker niet allemaal. Bij sporthorloges zijn de mogelijkheden simpelweg wat groter.

Prijssporten met een activity tracker

Activity Trackers zijn vrijwel altijd goedkoper dan sporthorloges. Dit komt simpelweg omdat Activity Trackers minder functies hebben dan sporthorloges en er bovendien eenvoudiger uit zien. Zelfs de Activity Trackers van de beste merken zijn over het algemeen goedkoper dan sporthorloges.

Wil je geld besparen bij het aanschaffen van een Activity Tracker of sporthorloge? Dan raden wij je aan diverse apparaten met elkaar te vergelijken. Door apparaten met elkaar te vergelijken, vind je het beste én het goedkoopste apparaat.

Vergelijk hier alle activity trackers en sporthorloges

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email