Informatie

Fitbit Activity Trackers: de voor- en nadelen

Fitbit Activity Trackers

Fitbit Activity TrackersFitbit is een gerenommeerd merk dat al meerdere Activity Trackers op de markt heeft gebracht. Zit jij eraan te denken een Activity Tracker van het merk Fitbit te kopen? Dan is het goed om je wat meer te verdiepen in deze apparaten. Wij helpen je hier graag mee. Dit doen we door op deze pagina wat korte uitleg te geven over Activity Trackers, maar ook door de belangrijkste voor- en nadelen van de Fitbit Activity Trackers op te sommen. Na het lezen van onderstaande informatie, weet je direct of het aanschaffen van een Fitbit Activity Tracker wel of niet verstandig is.

 

Fitbit Activity Trackers: de voor- en nadelen

Wat is een Activity Tracker?

Een Activity Tracker is een armband die je tijdens het sporten draagt. Dit doe je niet voor niets, maar om tijdens het sporten je voortgang goed in de gaten te houden. Draag je een Activity Tracker tijdens het sporten, dan kun je jouw workout volledig evalueren. Een Activity Tracker helpt je dan ook je workouts te verbeteren en je sportieve doelen sneller te bereiken.

De Activity Trackers van Fitbit

Het merk Fitbit heeft door de jaren heen meerdere Activity Trackers op de markt gebracht. Enkele Activity Trackers van het merk zijn de Fitbit Flex 2, de Fitbit Alta, de Fitbit Alta HR, de Fitbit Charge 2, de Fitbit Ionic en de Fitbit Blaze. Alle apparaten hebben ongeveer dezelfde functies en zijn van een vergelijkbare kwaliteit.

De voordelen van de Fitbit Activity Trackers

Schaf je een Activity Tracker van het merk Fitbit aan, dan profiteer je van diverse voordelen. De belangrijkste voordelen van de verschillende Fitbit Activity Trackers worden hieronder kort beschreven.

De Fitbit Activity Trackers helpen je tijdens het sportenFitbit Activity Tracker

Draag je een Fitbit Activity Tracker tijdens het sporten, dan kun je jouw workout na afloop goed evalueren. Draag je de armband tijdens het hardlopen, dan kun je bijvoorbeeld zien hoe ver je hebt gelopen, wat je gemiddelde tempo is geweest tijdens het hardlopen en of je een gezonde hartslag had tijdens het sporten. Deze informatie kun je gebruiken om je workout te verbeteren en nog meer uit je hardloopsessies te halen.

De Fitbit Activity Trackers zijn voordelig

Een ander voordeel van de verschillende Fitbit Activity Trackers, is dat deze armbanden vrij voordelig zijn. Wil je een sporthorloge aanschaffen, dan ben je vrijwel altijd duurder uit. Een Activity Tracker heeft minder functies dan een sporthorloge, maar de armband heeft voor de gemiddelde sporter genoeg functies om zijn of haar workout te verbeteren. Zeker als je niet van plan bent alle functies van een sporthorloge te gaan gebruiken, kun je beter geld besparen door een voordelige Activity Tracker van het merk Fitbit aan te schaffen.

De Fitbit Activity Trackers gaan lang mee

Alle Fitbit Activity Trackers zijn van hoge kwaliteit. Door de hoge kwaliteit van de armbanden, gaan deze gegarandeerd lang mee. Koop je een Fitbit Activity Tracker, dan weet je zeker dat je deze armband jaren kunt gebruiken tijdens het sporten.

De Fitbit Activity Trackers zijn gebruiksvriendelijk

Tot slot zijn de Fitbit Activity Trackers erg gebruiksvriendelijk. Dit komt ten eerste omdat de armbanden niet te veel functies hebben. Daarnaast werken de functies die de armbanden wel hebben, erg gemakkelijk. Ook is een Activity Tracker van Fitbit altijd gemakkelijk te besturen. Zelfs als je de Activity Tracker voor het eerst gaat gebruiken, is dit absoluut niet lastig.

De nadelen van de Fitbit Activity Trackers

Voor je een Fitbit Activity Tracker gaat kopen, is het goed om te weten dat de verschillende Fitbit Activity Trackers ook enkele nadelen hebben. De belangrijkste nadelen van de verschillende Fitbit Activity Trackers worden hieronder kort beschreven.

De functies zijn beperkt

Het gemiddelde sporthorloge heeft meer functies dan een Activity Tracker van het merk Fitbit. De Fitbit Activity Trackers zijn goedkoper dan sporthorloges, maar dit heeft alles te maken met de beperkte functies van de apparaten. De duurdere Fitbit Activity Trackers hebben wel GPS en een hartslagmeter, maar de goedkopere modellen hebben vaak alleen GPS of juist alleen een hartslagmeter. Ga je een Activity Tracker van het merk Fitbit kopen? Dan raden wij je aan om je van tevoren te verdiepen in de functies van het apparaat. Wil je bijvoorbeeld een Activity Tracker met GPS kopen, dan is het goed om te controleren of jouw Fitbit apparaat ook echt GPS heeft. Dit is niet standaard zo bij de verschillende Fitbit Activity Trackers. Hetzelfde geldt voor de hartslagmeter: deze meter zit ook niet op iedere Fitbit Activity Tracker.

fitbit activity trackers zwartDe armbanden zien er wat eenvoudig uit

De Fitbit Ionic Smartwatch heeft een horloge ontwerp, maar de verschillende Fitbit Activity Trackers hebben een eenvoudiger design. Dit zijn geen horloges, maar echte sportarmbanden. De designs van de verschillende Fitbit Activity Trackers zijn strak en modern, maar veel mensen vinden de armbanden niet zo mooi als de gemiddelde smartwatch. Het is belangrijk hier rekening mee te houden, zeker als je jouw sporthorloge eigenlijk ook naast het sporten wil dragen. Bij een standaard sporthorloge zal je dit sneller doen dan bij een Activity Tracker van het merk Fitbit, simpelweg omdat dit meer een armband dan een horloge is.

Wel of geen Fitbit Activity Tracker kopen?

Zoek je een eenvoudige, gebruiksvriendelijke en niet al te dure tool om jouw sportieve prestaties te meten? Dan kun je zeker een van de Fitbit Activity Trackers aanschaffen. De armbanden zien er niet zo mooi uit als sporthorloges en hebben ook wat minder functies, maar kunnen je wel helpen jouw workouts te verbeteren. Buiten het sporten zal je jouw Activity Tracker van Fitbit waarschijnlijk niet dragen, maar tijdens het sporten biedt de armband je zeker voldoende ondersteuning.

Vind je het belangrijk dat je jouw sporthorloge ook naast het sporten kunt dragen? Dan kun je beter een echt sporthorloge kopen, in plaats van een eenvoudige Activity Tracker van Fitbit. Ben je op zoek naar een tool die jouw sportieve prestaties meet en hoeft deze tool verder niet zo veel functies te hebben? Dan kun je geld besparen door een gebruiksvriendelijke Activity Tracker van Fitbit te kopen, in plaats van een prijzig sporthorloge.

Bekijk hier alle Fitbit Activity Trackers

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email