Reviews

Fitbit Ionic Smartwatch review

Fitbit Ionic Smartwatch review

Fitbit Ionic Smartwatch reviewDe Fitbit Ionic Smartwatch is een praktisch én stijlvol sporthorloge van het gerenommeerde merk Fitbit. Ben jij benieuwd of dit horloge aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet? Dan kun je onderstaande review doorlezen. Op deze pagina lees je niet alleen wat de belangrijkste specificaties van dit horloge zijn, maar ook welke plus- en minpunten het sporthorloge heeft.

 

 

Fitbit Ionic Smartwatch review

Algemene informatie

De Fitbit Ionic Smartwatch is de eerste smartwatch van het merk Fitbit. Voor de lancering van dit sporthorloge had het merk al wel Activity Trackers op de markt gebracht, maar nog geen echte smartwatch. Het horloge werd gepresenteerd op de IFA 2017 in Berlijn en ontving direct vele positieve reacties.

Dit sporthorloge kan jou helpen je leefstijl wat gezonder te maken. Niet alleen door bepaalde sportieve activiteiten te meten, maar ook door dagelijkse activiteiten te meten. Denk hierbij aan de stappen die je iedere dag zet, het aantal calorieën dat je per dag verbrandt en ga zo maar door. Je verbindt het horloge met Bluetooth met jouw Android telefoon, iOS toestel of Windows Phone smartphone en je kunt het horloge direct gebruiken.

De belangrijkste specificaties van de Fitbit Ionic Smartwatch

Hieronder sommen we enkele specificaties van de Fitbit Ionic Smartwatch voor je op. Deze specificaties geven je een duidelijk beeld van dit innovatieve horloge.

Algemene specificatiesFitbit Ionic Smartwatch

 • Afmetingen: 3,3 x 3,8 x 1,2 centimeter
 • Gewicht: 0,045 kilogram
 • Stofdicht: nee
 • Schokbestendig: nee
 • Geschikt voor onderwater (zwemmen): ja
 • Waterdicht: ja, tot 50 meter

Software

Geschikt voor: Android, iOS, Windows Phone

Functies

 • Wekker
 • Notificaties van je smartphone
 • Navigatiefunctie
 • Spraakbesturing
 • Belfunctie
 • Stappenteller
 • Trappenteller
 • Slaaptracker
 • Sensoren
 • GPS
 • Hartslagmeter
 • Bewegingssensor
 • Caloriemeter
 • Afstandsmeter
 • Snelheidsmeter

Een korte introductie video van het officiële FitBit youtube kanaal:

 

Bekijk de FitBit Ionic Smartwatch

De pluspunten van de Fitbit Ionic Smartwatch

De Fitbit Ionic Smartwatch is misschien de eerste smartwatch van het merk Fitbit, maar dit sporthorloge heeft vele aantrekkelijke pluspunten. De belangrijkste pluspunten van het horloge worden in onderstaande alinea’s kort beschreven.

Het horloge heeft vele functies en sensoren

De Fitbit Ionic Smartwatch is uitgerust met vele interessante functies en goed werkende sensoren. Deze functies en sensoren zorgen ervoor dat je echt een duidelijk beeld krijgt van jouw workout. Gebruik je het horloge bij het hardlopen, dan kun je bijvoorbeeld zien hoeveel stappen je hebt gezet, welke afstand je hebt gelopen, waar je precies hebt gelopen en hoe hard je hebt gelopen. Ook kan het horloge jouw slaap monitoren.

Je kunt telefoontjes aannemen met het horloge

Veel sporthorloges hebben geen spraakbesturing. Door het ontbreken van de spraakbesturing, is het niet mogelijk telefoontjes aan te nemen met deze horloges. Bij de Fitbit Ionic Smartwatch heb je hier geen last van. Dit horloge heeft namelijk wel spraakbesturing en dit betekent dat je gewoon telefoontjes aan kunt nemen met deze smartwatch.

De batterij van het horloge gaat lang mee

Heb je de Fitbit Ionic Smartwatch helemaal opgeladen, dan kun je dit horloge ongeveer vijf dagen lang gebruiken. Gebruik je het horloge de hele dag door vrij intensief, dan kun je ongeveer vier dagen gebruik maken van het horloge voor je deze weer op moet laden. Vergeleken met andere smartwatches, gaat dit horloge lang mee.

Het horloge ziet er stijlvol uit

Veel sporthorloges zijn vooral praktisch, niet zo stijlvol. Bij de Fitbit Ionic Smartwatch is dit niet het geval. Het merk Fitbit heeft goed zijn best gedaan om het horloge er mooi uit te laten zien en dit is zeker gelukt. Je kunt dit horloge alleen dragen tijdens het sporten, maar ook zeker op je werk, op een feestje en ga zo maar door.

Vind hier meer over de Fitbit Ionic

De minpunten van de Fitbit Ionic Smartwatch

De Fitbit Ionic Smartwatch heeft vele pluspunten, maar het horloge heeft ook enkele minpunten. De belangrijkste minpunten van het sporthorloge worden kort opgesomd in onderstaande alinea’s.

Het horloge is wat kwetsbaar

Veel sporthorloges kunnen goed tegen stof en kunnen bovendien tegen een stootje. De Fitbit Ionic Smartwatch is wat kwetsbaarder. Dit horloge is niet stofdicht en bovendien niet schokbestendig. Dit betekent simpelweg dat je wat voorzichtiger moet doen met dit horloge. Wel is het horloge waterdicht.

Je kunt niet zelfstandig bellen met het horloge

De Fitbit Ionic Smartwatch heeft spraakbesturing en je kunt telefoontjes beantwoorden met dit horloge, maar het is niet mogelijk zelf iemand op te bellen met deze smartwatch. Telefoontjes beantwoorden kan dus wel, maar zelf iemand opbellen kan helaas (nog) niet. Of dit in de toekomst nog gaat veranderen, is niet duidelijk.

Je kunt het horloge alleen gebruiken met Fitbit apps

Alle applicaties die je op de Fitbit Ionic Smartwatch zet, moeten applicaties van het merk Fitbit zijn. Andere apps zijn niet compatibel met deze smartwatch en kunnen niet geïnstalleerd worden op het horloge. Fitbit heeft vele verschillende apps, maar toch is het aanbod applicaties wat beperkter als je alleen apps van dit merk op het horloge kunt zetten.

Conclusie

De Fitbit Ionic Smartwatch is de eerste smartwatch van het gerenommeerde merk Fitbit, maar het horloge is direct erg populair. Dit komt omdat het horloge van hoge kwaliteit is. In vergelijking met veel andere sporthorloges, heeft de Fitbit Ionic Smartwatch meer functies en meer sensoren. Dit betekent dat het sporthorloge jou echt een duidelijk beeld kan geven van je workout. Ook is het horloge multi-inzetbaar. Je kunt het sporthorloge gebruiken als je gaat hardlopen, maar bijvoorbeeld ook als je gaat zwemmen.

Een klein minpunt van de Fitbit Ionic Smartwatch, is het feit dat dit horloge vrij kwetsbaar is. Zo is het horloge niet stofdicht en ook niet schokbestendig. Dit betekent dat je wat voorzichtiger moet zijn als je met dit horloge gaat sporten. Gebeld worden is wel mogelijk, zelf bellen niet. Wellicht verandert dit nog in de toekomst. Al met al is de Fitbit Ionic Smartwatch een hoogwaardig sporthorloge, waar de gemiddelde sporter veel plezier van zal hebben, ondanks de kleine minpuntjes van de smartwatch.

Klik hier voor meer over de Fitbit Ionic

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email