Reviews

Garmin VivoActive 3 review

garmin vivoactive 3 review

garmin vivoactive 3 reviewWil je een sporthorloge kopen, dan kun je ervoor kiezen een horloge van het merk Garmin aan te schaffen. Dit merk heeft meerdere sporthorloges op de markt gebracht, waaronder de Garmin VivoActive 3. Ben je benieuwd of dit horloge aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet? Dan lees je onderstaande review over dit sporthorloge.

 

 

Algemene informatie

De Garmin VivoActive 3 is een stijlvol sporthorloge dat uitgerust is met meer dan vijftien voorgeïnstalleerde sportapplicaties. Denk hierbij aan apps voor hardlopen, maar ook aan apps voor cardiotraining, krachttraining, zwemmen en zelfs yoga. Het horloge kan niet alleen je hartslag meten, maar heeft ook GPS en diverse activity tracking functies. Om het horloge te gebruiken, verbind je deze met je smartphone. Dit doe je door middel van Bluetooth. Het horloge heeft zelf geen internetverbinding, maar kan de notificaties op je telefoon door middel van een Bluetooth verbinding wel ontvangen.

Er bestaat zelfs een complete Garmin Connect online community, waar je jouw resultaten kunt delen met andere sportievelingen. Ook kun je hier bepaalde uitdagingen met andere sporters aan gaan en nieuwe workouts creëren en downloaden. Je kunt de Garmin VivoActive 3 dan ook zeker een compleet sporthorloge noemen, met vele interessante functies.

De belangrijkste specificaties van de Garmin VivoActive 3

Om je een duidelijk beeld te geven van de Garmin VivoActive 3, zetten we de belangrijkste specificaties van dit product voor je op een rijtje.

Algemene specificaties

 • Polsomtrek: 127 – 204 millimeter (in grootte verstelbaar)
 • Afmetingen: 43,4 x 11,7 x 43,4 millimeter
 • Gewicht: 43 gram
 • Stofdicht: jagarmin vivoactive 3
 • Schokbestendig: ja
 • Geschikt voor onderwater (zwemmen): ja
 • Waterdicht: ja, tot 50 meter
 • Oplaadtijd batterij: 240 minuten

Software

Geschikt voor: Android en iOS

Functies

 • Tijd- en datumweergave
 • Wekker
 • Notificaties
 • Stopwatch
 • Stappenteller
 • Trappenteller
 • Slaaptracker
 • Rondetijden

Sensoren

 • GPS
 • Hartslagmetergarmin vivoactive 3 wit
 • Bewegingssensor
 • Caloriemeter
 • Afstandsmeter
 • Snelheidsmeter

 

 

Bron: Garmin Youtube Kanaal

De pluspunten van de Garmin VivoActive 3

De Garmin VivoActive 3 is een populair sporthorloge. Dit is niet zo vreemd, want het horloge heeft enkele belangrijke pluspunten. Deze pluspunten worden kort beschreven in onderstaande alinea’s.

De ingebouwde GPS is nauwkeurig

De GPS van dit sporthorloge meet jouw afstand en tempo erg nauwkeurig. Dit is niet bij alle sporthorloges het geval. Vergelijk je de GPS van de Garmin VivoActive 3 met de GPS van andere sporthorloges, dan werkt de GPS van het Garmin sporthorloge vaak beter.

Het horloge heeft veel interessante functiesgarmin vivoactive 3 zilver

De kan niet alleen je afstand en tempo meten, maar kan ook meten hoeveel traptreden je hebt gelopen, hoeveel stappen je hebt gezet, of je goed hebt geslapen en ga zo maar door. Het sporthorloge heeft dan ook veel interessante functies.

Het horloge is multi-inzetbaar

Veel sporthorloges kunnen wel gebruikt worden tijdens het hardlopen, maar niet tijdens de cardiotraining, de krachttraining, het zwemmen en andere sporten. Bij dit sporthorloge van Garmin is dit niet het geval. Dit horloge is multi-inzetbaar en heeft meer dan vijftien apps voor vijftien verschillende sporten. Dit maakt het horloge interessant voor mensen die niet van hardlopen houden, maar een sporthorloge zoeken om andere sportieve activiteiten te monitoren.

Het sporthorloge is geschikt voor indoor en outdoor

De Garmin VivoActive 3 is stofbestendig, schokbestendig en kan tot 50 meter onder water. Dit maakt het horloge geschikt voor zowel indoor als outdoor. Ook als je in de stromende regen gaat sporten met dit sporthorloge, hoef je je geen zorgen te maken dat het horloge kapot gaat.

De minpunten van de Garmin VivoActive 3

De Garmin VivoActive 3 heeft veel pluspunten, maar dit sporthorloge heeft ook enkele minpunten. De minpunten van het horloge worden hieronder kort beschreven.

Het horloge heeft geen spraakbesturing

Het eerste minpunt van de Garmin VivoActive 3, is dat je dit horloge niet met spraakbesturing kunt gebruiken. Wil je een bepaalde functie gebruiken of een instelling aanpassen, dan moet je dit handmatig invoeren. Dit is niet zo erg als je niet aan het sporten bent, maar het kan lastig zijn als je actief bezig bent en jouw sportactiviteit tijdelijk stil moet leggen om je horloge in te stellen.

Omdat de Garmin VivoActive 3 geen spraakbesturing heeft, kun je ook niet bellen met dit horloge. Je kunt wel op het horloge zien dat je gebeld wordt op je smartphone, maar het is niet mogelijk het telefoontje op je sporthorloge te accepteren.

Het horloge heeft geen navigatiefunctie

Vind je het prettig om met navigatie te rennen? Dan heb je pech, want de Garmin VivoActive 3 heeft geen navigatiefunctie. Dit betekent dat je geen route kunt inladen op het horloge, om deze route met de aanwijzingen op het horloge te volgen. Overigens is dit niet zo’n groot minpunt van de Garmin VivoActive 3, want de navigatiefunctie wordt over het algemeen niet veel gebruikt op sporthorloges.

Het horloge moet lang opladen

Als je de batterij van jouw Garmin VivoActive 3 helemaal op hebt gemaakt, moet het horloge 240 minuten opladen. Dit is vrij lang. Veel andere sporthorloges hebben een kortere oplaadtijd.

Conclusie

De Garmin VivoActive 3 is een hoge kwaliteit sporthorloge met veel interessante functies. Groot voordeel van het horloge, is dat de GPS van het sporthorloge goed werkt en je het sporthorloge voor meerdere sportieve activiteiten kunt gebruiken. Ook is het horloge geschikt voor indoor en outdoor sporten. Een belangrijk minpunt van het horloge, is het feit dat de Garmin VivoActive 3 geen spraakbesturing heeft. Dit betekent dat je het horloge niet met je stem kunt besturen en dat het niet mogelijk is telefoontjes aan te nemen met het horloge.

Vind je het niet zo belangrijk dat jouw sporthorloge spraakbesturing heeft, dan is de Garmin VivoActive 3 zeker een goede aankoop. Het sporthorloge is van hoge kwaliteit, heeft verder alle functies die je nodig heeft en kan goed tegen een stootje. Koop je dit sporthorloge, dan weet je zeker dat je hier jaren plezier van hebt.

Bekijk hier de Garmin VivoActive 3

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email