Tips

Welke sport sensoren zijn er allemaal beschikbaar? En waar zijn ze voor?

sport sensoren

sport sensorenWelke sport sensoren zijn er allemaal beschikbaar? En waar zijn ze voor?
Er zijn verschillende sport sensoren beschikbaar, maar waar dienen ze allemaal voor? Er zijn in ieder geval veel mogelijkheden om je sporthorloge uit te breiden en er zijn zowel ingebouwde en externe sensoren beschikbaar.

We leggen je nu meer uit over de verschillende sport sensoren die er nu zijn, zodat je weet waar je ze voor kunt gebruiken.

Waarom sport sensoren gebruiken?

De redenen om de sport sensoren in te zetten kunnen heel divers zijn. Het ligt er ook aan wat je wil bereiken met sporten.

Als je bijvoorbeeld een bepaalde afstand wil kunnen hardlopen of fietsen, dan is de afstandsmeter voor jou van belang. Het kan ook zijn dat je de calorieën die je verbrandt wil meten, dan is de calorieënteller voor jou meer van belang.

Zo zijn er verschillende sensoren die je meer inzicht kunnen geven in je sportresultaten. Lees er daarom nu meer over, zodat je weet hoe je ze in kunt zetten.

De verschillende sportsensoren

Afstandsmeter
Als je met het sporten wil weten welke afstand je hebt afgelegd, dan is de afstandsmeter onmisbaar. Deze houdt bijvoorbeeld bij hoeveel je hebt gefietst of hebt hardgelopen.

Barometer
Een sporthorloge met een barometer is nauwkeuriger dan een horloge met hoogtemeter.

Bewegingssensor
De snelheid en afstanden worden gemeten aan de hand van een bewegingssensor bij je sporthorloge.

Cadanssensor
De cadanssensor kun je vastmaken aan de trapper van je fiets. Hierdoor kan de trapfrequentie en de snelheid worden gemeten.

Calorieënteller
Als je wil weten hoeveel calorieën je met sporten verbrandt, is een sporthorloge met een calorieënteller een aanrader.

Dieptemeter
Zoals je met de hoogtemeter de hoogte meet, kun je ook de diepte in de gaten houden met behulp van een dieptemeter op je sporthorloge.

Footpod
Met een Footpod kun je je indoor prestaties op de voet volgen via een meetapparaat. Je kunt het vastmaken aan je loopschoen en dan zie je heel nauwkeurig je snelheid en je loopafstand.

GPS sensor
Je kunt nu bijhouden waar je aan het sporten bent, dankzij de GPS sensor. Ook worden je snelheid en je afstand vastgelegd.

Hartslagsensor
De hartslagsensor zal tijdens het sporten je hartslag in de gaten houden, zo weet je hoe je hartslag is in rust en tijdens het sporten. Dit kan je belangrijke informatie geven over je sportgedrag. Door dit goed in de gaten te houden kun je je beter richten op het verbeteren van je conditie en het optimaliseren van je vetverbranding.

Hoogtemeter
Een sporthorloge met een hoogtemeter is met name geschikt voor sporten in de bergen, te denken aan wandelen, fietsen, skiën en snowboarden bijvoorbeeld.

Snelheidssensor
Met een snelheidssensor kun je je snelheid bijhouden tijdens het sporten.

Thermometer
Wil je weten wat de temperatuur is als je aan het sporten bent? Met een thermometer in je sporthorloge wordt deze voor je bijgehouden.

Vermogenssensor
Als je gaat fietsen, dan kun je met een vermogenssensor het geleverde vermogen op de fiets zien, het wordt vastgelegd en geanalyseerd en met deze gegevens kun je proberen je prestaties te verbeteren. Neem jij deze uitdaging aan?

Je vind verschillende externe sport sensoren bij Bol.com

 

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email