Reviews

Suunto Spartan Sport review

Suunto Spartan Sport Review

Suunto Spartan Sport ReviewHet Finse merk Suunto heeft door de jaren heen verschillende sporthorloges op de markt gebracht. Eén van de bekendste sporthorloges van het merk, is de Suunto Spartan Sport. Ben jij benieuwd of dit horloge bij jou past? Dan lees je onderstaande review. Op deze pagina sommen we namelijk niet alleen de belangrijkste specificaties van het horloge voor je op, maar lees je ook wat de plus- en minpunten van dit sporthorloge zijn.

Suunto Spartan Sport review

Algemene informatie

De Suunto Spartan Sport is een geavanceerd GPS sporthorloge dat een groot aantal sporten ondersteunt. Als je dit sporthorloge bestelt, staat het horloge standaard ingesteld om tachtig verschillende sporten te ondersteunen. Het horloge is geschikt voor hardlopers, maar vooral interessant voor mensen die meerdere sportieve activiteiten ondernemen. Met dit horloge kun je al jouw sportieve activiteiten namelijk monitoren.

De Suunto Spartan Sport heeft een gebruiksvriendelijk touch screen en een goede batterij. Deze batterij gaat tot 14 dagen mee, waarvan 12 uur in de trainingsmodus. Zelfs als je de hele dag aan het sporten bent, kun je dit horloge blijven gebruiken.

De belangrijkste specificaties van de Suunto Spartan Sport

We geven je graag een duidelijker beeld van de Suunto Spartan Sport. Dit doen we door de belangrijkste specificaties van dit horloge kort op te sommen.

Algemene specificaties

 • Afmetingen: 5 x 1,7 centimeter
 • Gewicht: 74 gram
 • Minimale polsomtrek: 140 millimeter
 • Maximale polsomtrek: 240 millimeter
 • Geschikt voor onderwater (zwemmen): ja
 • Waterbestendig: ja, tot 100 meter diep

SoftwareSuunto Spartan Sport

Geschikt voor: Android en iOS

Functies

 • Trainingsfunctie
 • Intervaltraining
 • Registratiefunctie
 • Horlogefunctie
 • Stopwatch
 • Touchscreen
 • Wekker

Sensoren

 • GPS
 • Hartslagsensor
 • Caloriemeter
 • Snelheidsmeter
 • Afstandsmeter
 • Hoogtemeter
 • Stappenteller

Wat zegt Suunto zelf over hun sporthorloges?

Afkomstig van hun officiële youtube kanaal Suunto.

De pluspunten van de Suunto Spartan Sport

De Suunto Spartan Sport is een populair sporthorloge. Dit is niet voor niets, want dit horloge heeft enkele interessante pluspunten. We zetten deze pluspunten graag voor je op een rijtje.

Het horloge ondersteunt vele verschillende sportenSuunto Spartan Sport mogelijkheden

Veel sporthorloges ondersteunen wel de standaard sporten als hardlopen en wandelen, maar ondersteunen veel andere sporten ook niet. Bij de Suunto Spartan Sport hoef je je hier geen zorgen om te maken. Dit horloge ondersteunt namelijk maar liefst tachtig verschillende sporten. Wil je jouw nieuwe sporthorloge gebruiken om meerdere soorten sportieve activiteiten te meten, dan is dit horloge van Suunto zeker iets voor jou.

Het horloge kan goed tegen een stootje

Alle sporthorloges van het merk Suunto kunnen goed tegen een stootje: ook de Suunto Spartan Sport. Je kunt dit horloge indoor gebruiken, maar ook zeker outdoor. Zelfs als je hard aan het sporten bent met dit horloge of in de stromende regen staat te sporten, werkt het sporthorloge prima en gaat het niet kapot. Je kunt zelfs tot 100 meter diep zwemmen met dit Suunto horloge.

Het horloge heeft een duidelijk scherm

Het touchscreen beeldscherm van de Suunto Spartan Sport is gemakkelijk af te lezen, ook in het donker, in de regen of als je aan het sporten bent. Dit komt omdat het scherm van hoge kwaliteit is en meerdere felle kleuren toont. De felle kleuren maken het gemakkelijker de informatie van het scherm af te lezen.

Bekijk de Suunto Spartan Sport

De minpunten van de Suunto Spartan Sport

De Suunto Spartan Sport heeft enkele belangrijke pluspunten, maar ook enkele minpunten. De minpunten van het sporthorloge van Suunto worden hieronder kort beschreven.

Het horloge heeft minder sensoren dan zijn grote broer

De Suunto Spartan Sport is ongeveer even duur als zijn grote broer Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber, maar het laatste horloge heeft wel meer sensoren. Zo is dit horloge ook uitgerust met een barometer en temperatuurmeter, terwijl de Suunto Spartan Sport deze sensoren niet heeft. De barometer en temperatuurmeter zijn de minst gebruikte sensoren van het sporthorloge, maar toch is het een klein minpunt dat kleine broertje van de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber deze sensoren niet heeft. Zeker omdat de prijzen van de horloges niet ver uit elkaar liggen.

Het horloge is vrij groot en zwaar

Vind je het prettig om een klein horloge te dragen tijdens het sporten? Dan kun je wellicht beter een ander sporthorloge aanschaffen. Dit horloge van Suunto is namelijk vrij groot, lomp en zwaar. Je raakt hier wel aan gewend, maar zeker in het begin kan het even wennen zijn om met een groot horloge om je pols te gaan sporten.

Het horloge is prijzig

De Suunto Spartan Sport is duurder dan veel andere sporthorloges. Dit komt onder andere omdat dit horloge simpelweg meer sporten ondersteunt. Wil je alleen gaan hardlopen met jouw sporthorloge en de vele andere functies van het horloge niet gebruiken? Dan kun je beter een wat eenvoudiger model aanschaffen, met een lagere prijs. Ben je wel van plan om vele verschillende functies van het horloge te gaan gebruiken, dan is de Suunto Spartan Sport het geld zeker waard. De prijs van het horloge is wat hoger, maar de prijs-kwaliteit is wel goed.

Conclusie

De Suunto Spartan Sport is een gebruiksvriendelijk en compleet sporthorloge van het Finse merk Suunto. Het belangrijkste voordeel van dit horloge, is het feit dat het sporthorloge vele verschillende sporten ondersteunt. Houd je er meerdere sportieve hobby’s op na, dan is dit horloge zeker iets voor jou. Welke sport je ook doet: je kunt dit horloge om je pols doen om jouw sportieve activiteiten te meten. Hier staat wel tegenover dat het horloge wat duurder is dan andere sporthorloges.

De Suunto Spartan Sport heeft wat minder functies dan zijn grote broer. Zo mist het horloge een temperatuurmeter en barometer, terwijl de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber deze sensoren wel heeft. Misschien mis je de sensoren niet, maar het is wel zonde dat dit horloges enkele sensoren mist en toch vrijwel even duur is als de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber.

Dit sporthorloge is uitermate geschikt voor mensen die meerdere sportieve hobby’s hebben en het sporthorloge tijdens al hun sportieve activiteiten willen dragen. Wil je alleen hardlopen met het horloge, dan is het sporthorloge vrij prijzig. Het is zonde om veel geld voor het horloge te betalen, als je toch slechts enkele functies van het horloge wil gebruiken. Wil je meerdere functies van het horloge gebruiken, dan is de Suunto Spartan Sport het geld zeker waard.

Op zoek naar de Suunto Spartan Sport? Je vind hem hier!

 

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email