Reviews

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber review

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber review

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber reviewDe Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber is een sporthorloge van het merk Suunto. Dit merk heeft niet alleen vele sporthorloges ontwikkeld, maar ook diverse outdoor- en duikhorloges. Je kunt Suunto dan ook zeker de sporthorloge expert noemen.

Ben je van plan de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber aan te schaffen, maar twijfel je nog een beetje of dit sporthorloge wel echt bij jou past? Dan lees je onderstaande review. Door de informatie in de review door te lezen, kom je er vanzelf achter of dit horloge aan jouw eisen voldoet.

 

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber review

Algemene informatie

De Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber is een geavanceerd GPS sporthorloge met polshartslagmeting, touch screen en barometer. Het horloge wordt geleverd met maar liefst tachtig vooraf ingestelde sporten. Dit betekent dat je het horloge op meerdere manieren kunt gebruiken. Verder is het horloge waterbestendig tot 100 meter diep, dus je kunt zelfs met de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber gaan zwemmen.

Het horloge is wat prijziger dan veel andere sporthorloges, maar hier krijg je wel veel voor terug. De Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber heeft namelijk veel features die andere sporthorloges niet hebben. Ook ondersteunt het horloge meer sporten dan veel andere sporthorloges. Zeker als je meerdere sporten beoefent en een horloge aan wil schaffen dat je tijdens al je sportieve activiteiten kunt dragen, is dit horloge iets voor jou.

Bekijk de aanbieding voor de Suunto Spartan Sport

De belangrijkste specificaties

We geven je graag een duidelijker beeld van de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber. Dit doen we door enkele specificaties van dit sporthorloge voor je op een rijtje te zetten.

Algemene specificaties

 • Minimale polsomtrek: 140 millimeter
 • Maximale polsomtrek: 240 millimeter
 • Afmetingen: 5 x 5 x 5 centimeter
 • Gewicht: 74 gram
 • Schokbestendig: ja
 • Geschikt voor onderwater (zwemmen): ja
 • Waterdicht: ja, tot 100 meter diep

Software

Geschikt voor: Android en iOS

FunctiesSuunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber

 • Trainingsfunctie
 • Registratiefunctie
 • Stopwatch
 • Horlogefunctie
 • Touchscreen
 • Wekker
 • Sensoren
 • Hartslagsensor
 • GPS
 • Caloriemeter
 • Bewegingssensor
 • Snelheidsmeter
 • Afstandsmeter
 • Hoogtemeter
 • Barometer
 • Temperatuurmeter
 • Stappenteller
 • Sleeptracker

Een kort filmpje van het Suunto youtube kanaal:

De pluspunten van het sporthorloge

Als je naar de specificaties van de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber, zie je al direct enkele belangrijke pluspunten van dit sporthorloge. Wij zetten deze pluspunten graag kort voor je op een rijtje.

Het horloge heeft vele verschillende sensoren

Alle sporthorloges hebben GPS, een afstandsmeter en een caloriemeter, maar de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber heeft wel heel veel sensoren. Zo heeft dit horloge ook een hoogtemeter, een barometer en een temperatuurmeter: drie sensoren die vrijwel geen enkel sporthorloge heeft. Je kunt dan ook veel interessante metingen doen met dit horloge van Suunto.

Het horloge kan goed tegen een stootje

De Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber is niet alleen schokbestendig, maar kan bovendien gebruikt worden in het water. Sterker nog, je kunt tot 100 meter diep het water in gaan met dit sporthorloge. De meeste andere sporthorloges hebben een maximale diepte van 50 meter. Voor zwemmers en duikers is de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber dan ook zeker een goed horloge.

Het horloge is multi-inzetbaar

De Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber wordt standaard geleverd met tachtig vooraf ingestelde sporten. Dit betekent dat je het horloge voor tachtig verschillende sporten kunt gebruiken. Omdat het horloge ook nog goed tegen een stootje kan, is het sporthorloge zeker multi-inzetbaar te noemen.

De minpunten van het sporthorloge

Het sporthorloge van Suunto heeft enkele belangrijke pluspunten, maar ook enkele minpunten. De minpunten van het sporthorloge worden hieronder kort beschreven.

Het horloge is prijzig

De Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber is niet goedkoop, zeker niet als je de prijs van het horloge vergelijkt met de prijzen van andere sporthorloges. Dit is niet voor niets, want dit sporthorloge heeft simpelweg veel meer functies dan andere sporthorloges. Je krijgt dus zeker waar voor je geld als je dit horloge koopt. Wel is het horloge door de hoge prijs niet voor iedereen even interessant.

Het horloge is vrij lomp

Veel sporthorloges zijn niet alleen praktisch, maar zien er bovendien stijlvol uit. Bij de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber is dit iets minder het geval. Kijken we naar de afmetingen en het gewicht van het horloge, dan zien we dat het sporthorloge vrij groot, lomp en zwaar is. Als sporthorloge werkt de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber prima, maar je draagt dit horloge niet zo snel buiten het sporten. Daar komt nog bij dat de band van het horloge een opvallende kleur heeft, die niet iedereen aan zal staan.

Conclusie

De Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber is een hoge kwaliteit sporthorloge met vele verschillende functies. Zeker als je veel verschillende sporten beoefent, is dit horloge echt iets voor jou. Het sporthorloge ondersteunt namelijk standaard tachtig verschillende sporten. Ook heeft het horloge veel verschillende sensoren, waaronder de standaard GPS-tracker en de hartslagsensor en enkele unieke sensoren als de temperatuurmeter en de hoogtemeter. Het horloge is wat duurder dan andere sporthorloges, maar dit komt simpelweg omdat het horloge meer features heeft. Zoek je een uitermate compleet horloge en ben je best bereid hier wat meer voor te betalen, dan is de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber zeker iets voor jou.

Een nadeel van de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber, is dat het horloge er niet zo stijlvol uit ziet. Het horloge is vrij groot, lomp en zwaar en daarom wat minder geschikt als horloge voor op het werk. De meeste mensen die dit horloge kopen, gebruiken het horloge echt als sporthorloge en dragen het in het dagelijks leven verder niet. Dit komt ook door de opvallende band van het horloge, die niet iedereen mooi zal vinden. Vind je de praktische voordelen van het horloge belangrijker dan de uitstraling van het horloge, dan is de Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro-Amber zeker iets voor jou. Het horloge is misschien wat minder stijlvol dan andere horloges, maar absoluut een goede aankoop voor de enthousiaste sporter.

Je vind hier meer over de Suunto Sparten Sport Wrist

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email