Reviews

TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge review

TomTom Multi-Sport HRM+ GPS review

TomTom Multi-Sport HRM+ GPS reviewDe meeste mensen kennen TomTom als een bedrijf dat navigatiesystemen ontwikkelt, maar TomTom produceert sinds enkele jaren ook sporthorloges. Eén van de sporthorloges van het merk, is het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge. Ben jij op zoek naar een goed sporthorloge en ben je benieuwd of dit horloge aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet? Dan raden wij je aan onderstaande review te lezen.

In de review op deze pagina lees je niet alleen welke functies het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge heeft, maar ook welke plus- en minpunten het horloge heeft. Door onderstaande informatie door te lezen, krijg je dan ook een duidelijk beeld van dit horloge.

TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge review

Algemene informatie

Het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge is een horloge dat je kunt gebruiken bij het hardlopen, zwemmen of fietsen. Het horloge laat je zien welke afstand je hebt gerend, gezwommen of gefietst, maar ook wat je tempo was. Ook heeft het horloge een hartritmemonitor, een cadanssensor en een hoogtemeter. Voor de fietsers is het horloge uitgerust met speciale fietshouder, die je kunt gebruiken om het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge aan het stuur van je fiets te bevestigen.

Het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge is praktisch, maar ziet er bovendien stijlvol uit. Dit komt onder andere door het slanke ontwerp van het horloge. Je kunt dit horloge alleen dragen tijdens het sporten, maar ook zeker als je naar je werk gaat.

De belangrijkste specificaties

Om je een duidelijk beeld te geven van dit sporthorloge van TomTom, sommen we hieronder de belangrijkste specificaties van het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge voor je op.

Algemene specificaties

 • Gewicht: 62,9 gram
 • Waterbestendig: ja
 • Schokbestendig: ja
 • Accuduur: 10 uur

Software

Geschikt voor: Android en iOS

Functies

 • Trainingsfunctie
 • Stopwatch
 • Horlogefunctie

Sensoren

 • GPS
 • Hartslagsensor
 • Caloriemeter
 • Hoogtemeter

De pluspunten van het sporthorlogeTomTom Multi-Sport HRM+ GPS

Het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge is een van de best verkochte sporthorloges van het merk TomTom. Dit is niet voor niets, want het horloge heeft enkele interessante pluspunten. Deze pluspunten worden hieronder kort beschreven.

Het horloge is gebruiksvriendelijk

Je bedient het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge niet met touchscreen, maar met één knop. Dit is in het begin misschien een beetje wennen, maar de enkele knop van het sporthorloge maakt het horloge juist extra gebruiksvriendelijk. Zeker als je het horloge tijdens het sporten wil bedienen, werkt de enkele knop erg gemakkelijk.

Het horloge is uitgerust met diverse sensoren

Het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge meet niet alleen je hartslag, maar laat je ook zien hoeveel calorieën je verbrand hebt tijdens het sporten. Met de ingebouwde zwemsensor van het horloge kun je jouw afstand, snelheid, efficiëntie en zelfs het aantal banen en slagen meten.

Het horloge synchroniseert met diverse sites en apps

Een groot pluspunt van het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge, is het feit dat dit horloge kan synchroniseren met enkele bekende websites en applicaties. Denk hierbij aan TomTom Mysports, maar ook aan websites en applicaties van andere aanbieders van TomTom. Gebruik je een bepaalde website of app bij het sporten, dan is dit zeker een interessant voordeel.

De minpunten van het sporthorloge

Naast diverse pluspunten, heeft het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge ook enkele minpunten. Deze minpunten worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Het sporthorloge ondersteunt niet alle sporten

Veel sporthorloges ondersteunen meerdere sporten. Sommige horloges ondersteunen zelfs tientallen verschillende sporten. Bij het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge is dit niet het geval. Dit horloge kun je gebruiken als je gaat hardlopen, fietsen of zwemmen, maar niet bij de cardiotraining, de krachttraining en vele andere sporten. Wil je een sporthorloge dat je voor een andere sport dan hardlopen, fietsen of zwemmen kunt gebruiken, dan is het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge niet de beste keuze.

Het horloge toont geen inkomende oproepen

Een ander klein minpunt van het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge, is dat dit horloge geen inkomende oproepen op je smartphone weer kan geven. Word je gebeld tijdens het sporten, dan zie je dit niet op de display van het horloge. Bij veel andere sporthorloges is dit wel het geval.

Het duurt wat langer om het horloge te verbinden

Tot slot verbindt het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge niet altijd even snel als je wil gaan sporten. Sta je al helemaal klaar om te vertrekken, dan kan dit vervelend zijn. Uiteindelijk komt de verbinding er altijd wel, maar soms moet je hier simpelweg wat langer op wachten. Zeker als je indoor aan het sporten bent, kan het wat langer duren voor er een verbinding gerealiseerd is en je aan de slag kunt.

TomTom Multi-Sport HRM GPSConclusie

Het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge is een hoogwaardig en gebruiksvriendelijk horloge van het bekende merk TomTom. Je kunt dit horloge gebruiken tijdens het hardlopen, maar ook tijdens het fietsen en het zwemmen. Als je het horloge mee wil nemen op de fiets, kun je het sporthorloge eenvoudig aan je stuur bevestigen. Ga je met het horloge zwemmen, dan kun je de zwemsensor met vele functies gebruiken om jouw sportieve activiteiten goed te meten. Omdat het horloge slechts één knop heeft om het sporthorloge te bedienen, is het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge erg gebruiksvriendelijk. Ook als je het horloge tijdens het sporten wil bedienen, is dit vrij gemakkelijk.

Een minpunt van het horloge, is dat deze niet alle sporten ondersteunt. Sommige sporthorloges ondersteunen tientallen verschillende sporten, maar dit horloge ondersteunt slechts drie sporten. Wil je iets anders doen dan hardlopen, fietsen of zwemmen, dan kun je dit horloge niet meenemen. Voor mensen die een sporthorloge zoeken voor cardio- en/of krachttraining in de sportschool, is dit zeker een nadeel. Zij kunnen beter een ander sporthorloge kopen.

Mensen die een sporthorloge zoeken voor het hardlopen, fietsen of zwemmen, hebben aan het TomTom Multi-Sport HRM+ GPS Sporthorloge zeker een goede aankoop. Soms duurt het wat langer om het horloge te verbinden, maar eenmaal verbonden werkt het sporthorloge van TomTom erg goed.

 

Helaas is dit sporthorlge momenteel niet verkrijgbaar bij bol.com. Zodra deze weer leverbaar is vind je het hier!

Ken je iemand die dit ook interessant zal vinden?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email